Caută
Close this search box.

Videointerviu: Dana Burghel despre pasiunea în antreprenoriat

Dana BurghelDana Burghel, director executiv Oblio Learning, a răspuns invitației noastre de a ne acorda un interviu video despre startup-ul pe care l-a avut în afacere, despre cât de importantă este munca făcută din pasiune și despre cum poți reuși să depășești momentele de dubiu.

Oblio Learning este o afacere de coaching, care a pornit de la o idee cu focus pe studenți, dar nevoile și cerințele pieței au cerut altceva. Astfel, fiind flexibile, Dana Burghel împreună cu partenera ei s-au adaptat rapid, având acum elemente de coaching one-to-one, teambuildinguri și cursuri de creativitate.

Ideea de afacere a venit spontan și într-un mod relativ simplu, văzând un flyer în care o singură persoană furniza mai multe servicii din domeniul resurselor umane și consultanță. Astfel, s-a hotărât că poate să facă ceva bine, observând că pe piață lipsește elementul transformațional. De aici ideea de afacere s-a materializat în coaching.

Pentru a pune în aplicare ideea, a fost nevoie de relativ puțin timp pentru deschiderea companiei și încă vreo câteva luni pentru informare și pentru stabilirea identității afacerii, pentru obținerea acreditării și a francizei. Motivația de a deveni antreprenor rezidă în necesitatea elementului de noutate și din gândul că va putea să o facă! Flyerul respectiv a mobilizat-o, dar dorința se manifestase de mult.

Pentru a putea demara activitatea, nu au avut nevoie de mulți bani, ci mai mult de o legislație bine pusă la punct, mai exact franciza și dreptul de a susține cursurile. Acum, afacerea se autofinanțează, primii bani venind chiar la câteva luni de la deschidere.

Pașii dezvoltării unei afaceri pentru Dana sunt: dorința, ideea, convingerea că pot, partea legală de înființare a firmei, planul de afacere și mereu flexibilitatea și adaptarea. De asemenea, este importantă ideea centrală care să te ajute să te focusezi. Menționează parteneriatul ca un sprijin foarte util în creșterea unei afaceri, mai ales dacă partenerul aduce know-how-ul, foarte util mai ales la început. Singura teama a fost aceea a denaturării importanței coachingul, un risc pe care l-a evitat prin introducerea de elemente creative în toate serviciile oferite.

Pentru cei care doresc să deschidă o afacere în coaching, Dana le spune că e important să cunoască piața, să găsească o nișă căreia să se adreseze și să se diferențieze foarte bine de ceilalți. Important este să știi tu care îți este identitatea, să știi bine cine ești pentru a putea să te vinzi.

Aduce în discuție elementele ce determină cumpărarea: emoția și networking-ul și îi sfătuiește pe viitorii antreprenori să facă networking cât pot, pentru că acest element a ajutat-o pe Dana să depășească criza din 2009, care a însemnat o scădere a numărului de contracte semnate, dar și mai important, ar fi putut deveni un element de dezamăgire.

În ceea ce privește elementele care diferențiază serviciile oferite de serviciile altor companii, Dana Burghel aduce în discuție creativitatea în gândire, în vânzare, în idei, mereu trebuie să te reinventezi. Ca sfat pentru cei ce doresc să se lanseze în antreprenoriat, Dana ne spune: pasiune în muncă, pentru că astfel nu vei mai simți deloc că muncești, nici măcar o oră!

Pentru tot interviul vedeţi video!

______________________________________________________________________________________

Interviul este activitate din cadrul proiectului „Tineri Antreprenori de Succes”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 3 – „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul Major de Intervenție 3.1 – „Promovarea culturii antreprenoriale” Proiectul este coordonat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, având ca parteneri Federația „Junior Chamber International România”, SC Extreme Training SRL si Uniunea Națională a Tuturor Studenților din România.

Obiectivul  proiectul vizează stimularea inițierii de afaceri pentru 3000 de studenți sau absolvenți de studii superioare, care doresc să desfășoare o activitate independentă. În acest sens, în fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale țării vor fi înființate centre de informare antreprenorială cu privire la mediul de afaceri, la oportunitățile de inițiere/ dezvoltare a afacerilor precum și la legislația relevantă.

În scopul îmbunătățirii competențelor și abilităților antreprenoriale,  800 de tineri vor participa la cursuri de formare antreprenorială – nivel de bază, iar 320 – la cursuri de nivel avansat, aceștia urmând a elabora planuri de afaceri complete, planuri dintre care 40 vor primi sprijin în vederea concretizării.

Prin creșterea potențialului antreprenorial al grupului țintă, proiectul contribuie la creșterea ocupabilității, competitivității și mobilității forței de muncă. Sprijinul acordat demarării activităților independente și ocupării pe cont propriu dezvoltă autonomia, flexibilitatea și spiritul de inițiativă ale tinerilor. De asemenea, susținerea dezvoltării afacerilor este generatoare de noi locuri de muncă pentru tineri, contribuind la creșterea nivelului de ocupare la nivel national și la favorizarea creării unei piețe a muncii flexibilă și inclusivă.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeşte în oameni!

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!