Caută
Close this search box.

Cum sa alegi tema discursului

Tema unui discurs este ideea centrală a acestuia. Scopul specific al discursului mai este numit şi teza acestuia.

Tema este lucrul cel mai important pe care vrei să-l înţeleagă auditoriul din discursul tău. Un discurs fără nici o temă nu are sens şi nu îşi are rostul.

Când îţi alegi tema discursului, ai grijă ca aceasta să fie suficient de generală pentru a te încadra în timpul alocat şi totodată suficient de specifică pentru a răspunde la un anumit subiect.

Tema aleasă ar fi bine să se potrivească cu tema mare a conferinţei sau cu tema ce se află pe ordinea zilei, sau să fie o temă de actualitate.

Alege ca temă a discursului tău ceva interesant si de actualitate, atât pentru tine cât şi pentru ascultători.

Alege o temă pe care o cunoşti, o stăpâneşti și în care crezi. Să se potrivească cu valorile, interesele şi personalitatea ta. Acest lucru te ajută să fii convingător, credibil şi plin de entuziasm, te ajută să-ţi controlezi emoţiile, să te concentrezi şi să influenţezi auditoriul tău.

Nu îţi recomand să vorbeşti despre ceva ce nu îţi place! Nu îţi alege o temă care ar putea să te stânjenească pe tine sau pe ascultătorii tăi.

În cazul în care vrei să găseşti o temă şi aceasta nu îţi “vine”, nu intra în panică!

Încearcă să te relaxezi şi astfel vei găsi mai uşor răspunsul. Vorbeşte cu oamenii, răsfoieşte un ziar, o revistă română sau străină, uită-te la TV (Discovery etc.), citeşte enciclopedii, vizionează filme documentare, utilizează internetul (forumuri de discuţii şi blog – uri) etc. şi îţi vei găsi tema care îţi place şi care ţi se potriveşte.

Articol scris de Mircea Chira și bazat pe cartea sa „Ghidul Vorbitorului în public”.

Extreme Training, Imposibilul devine posibil!

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!