Curs ACTORIE
pentru non actori
cu Elena Voineag
Online
grupă în formare
DESPRE CURS ACTORIE
Perioadă desfășurare
grupă în formare
Durată curs
5 sesiuni
Certificare Curs
Certificat de Participare Extreme Training
Condiții Participare
Achitarea taxei de participare
Trainer Curs
Elena Voineag
Localitate desfășurare
Online
Rezervari locuri și detalii
online pe această pagină sau telefonic (0726005555)
Valoare investiție
690 lei (Prețul este redus de la 1000 lei)
Fii actor în filmul tău!
Dacă tocmai te pregătești pentru primul curs de Actorie din viața ta, atunci ar trebui să știi că ai făcut pasul cel bun către a fi descoperit și a învăța tainele actoriei, pentru că nu toți avem norocul starurilor de la Hollywood care sunt „descoperiți ” pur și simplu.
Marea majoritate a actorilor talentați au urmat școli în acest domeniu, cursuri și lecții private cu cei mai buni profesori. Și pentru că repetiția este cheia, cu cât vei lua mai multe lecții cu atât vei ajunge să stăpânești mai bine „secretele” meseriei de actor, și de ce nu, în scurt timp să devii chiar tu actor.
Ce vei învăța în cadrul cursului de Actorie?
- Să te raportezi just, dar personal la un grup de oameni, dezvoltând împreună aceștia o comunicare eficientă, liberă de presiunea imaginii sau măștii pe care fiecare dintre noi tinde să o folosească, pentru a se proteja/delimita de ceilalți;
- Să te descoperi/redescoperi pe tine însuți explorându-ți simțurile, imaginația, antrenându-ți atenția, puterea de concentrare, spontaneitatea, capacitatea de a improviza, de a memoriza, de a rezolva probleme acum și aici, de a lucra cu emoțiile tale;
- Să vorbești în fața unui public fără să îți pierzi șirul gândurilor, fără să ți se blocheze respirația și corpul tău să descrie în spațiu mișcări necontrolate, de apărare sau trac, aplicând regulile vorbitului în public;
- Să te exprimi în public, explorându-ți potențialul de vulnerabilitate, în dialog improvizat sau pe un text dat cu un partener/mai mulți parteneri, respectând procesualitatea specifică în studiul actoriei;
- Să înțelegi, să respecți și să aplici regulile jocului (actoricesc), jocul fiind forma cea mai eficientă de învățare, dezvoltare personală, adaptare la social.
AGENDĂ CURS ACTORIE
7 module
5 zile intensive
Curs complet
Curs Practic
TEMATICĂ CURS ACTORIE
MODUL 1
Care sunt instrumentele actorului?
Un actor lucrează întotdeauna cu un alt actor/alți actori, pe un scenariu (text, dramaturgie) pentru un public (spectatori, oameni care participă la actul artistic/spectacolul de teatru). El are capacitatea de a emoționa, modifica spectatorul. Însă, el nu este un zeu, un miracol, o ființă nepămâmnteană! Actorul este un om! De aceea orice om poate deveni actor, dacă își conștientizează, evaluează și își antrenează, prin exerciții și tehnici actoricești, instrumentele specifice acestuia:
- glas: voce (respirație, emisie, pronunție, vorbire, dialog) și expresivitate vocală (timbru, intensitate, ritm).
- corp: mobilitate musculară și expresivitate corporală (mișcare scenică), limbajul trupului (semne și decodări ale poziției corpului și cum ne modifică acestea în raportul nostru cu ceilalți: partener, parteneri, public.
- imaginație: utilizarea inteligenței, a limbajului, folosirea conștientă a reprezentărilor, înțelegerea și utilizarea în antrenamentul de actorie a experienței de viață a fiecăruia, toate acestea conduc la declanșarea imaginației (reproductive și creatoare). Un pas important în declanșarea imaginației îl are empatia.
MODUL 2
Cum dezvoltăm și la ce ne folosește antrenarea instrumentelor actorului?
Noi suntem, fiecare dintre noi, un tot. Suntem spirit și materie, de aceea este obligatoriu să ne îngrijim atât de corpul nostru fizic, cât și de spiritul care îl mobilează pe cel dintâi. Prin studiul/învățarea actoriei, orice om are posibilitatea și capacitatea de a se dezvolta de sine, de a se pune în situații date pe care să le rezolve, aici și acum, în jocul cu reguli pe care îl presupune o scenă de actorie (scenă, act, spectacol,exerciții de improvizație). Antrenându-te astfel vei putea funcționa cu încredere în social, vei putea dezvolta cu ușurință relații profesionale, personale, afirmându-te în diversele cercuri socio-profesionale în care activezi. Prin exerciții specifice vom parcurge următoarele etape obligatorii:
- Exersarea și dezvoltarea observației
- Antrenarea și concentrarea atenției
- Activarea și dezvoltarea imaginației și a spontaneității
- Actualizarea și dezvoltarea simțurilor
- Orientarea în spațiu și exersarea reacției la stimuli
- Antrenarea memoriei și declanșarea memorie afective
MODUL 3
Care este motorul/declanșatorul oricărei scene/situații în actorie și la ce ne folosește studierea și antrenarea noastră în acest sens?
Motorul oricărei scene este conflictul. Actorul este întotdeauna în conflict cu o situație, cu o persoană, cu un sistem etc. atunci când lucrează la un rol și când joacă un rol pe o scenă, într-un spectacol sau pe un platou de fimare, la turnarea unui film. Tot așa, orice om, se găsește în fiecare moment al vieții sale într-un conflict cu cineva sau/și cu ceva. Conflictul nu înseamnă neapărat război, criză majoră. Conflict este și atunci când îți dorești, de exemplu, să te duci la o petrecere/la un spectacol/la o întâlnire etc, dar ești prea obosit pentru că ai muncit toată săptămâna și nu mai ai energia de a face ce îți place. Între ce îți dorești și ce poți să realizezi este întotdeauna un conflict. Asta se întâmplă și în actorie, într-o scenă de teatru/film: actorul se află într-o serie de conflicte pe care le rezolvă (mai zicem noi că el joacă). Vi se întâmplă să ziceți: „Ce bine a jucat X actor în filmul ăla! Ai văzut cum s-a luptat el cu sistemul?” sau „Ce m-a impresionat povestea lor de iubire și cât de frumos a reacționat actorul Y, exact ca în viață!” etc. Ceea ce face ca tot ce se întâmplă într-o scenă/într-un spectacol/într-un film să fie viu, interesant, credibil este conflictul și rezolvarea lui. Studiind și antrenându-ne în exerciții actoricești de declanșare și rezolvare a conflictului într-o scenă dată, vom putea recunoaște și rezolva mai ușor conflictele minore sau majore pe care fiecare dintre noi le parcurge în viața sa profesională, socială, personală.
- Exersarea capacității de a rezolva o problemă dată (teme de improvizație, folosirea intuiției și rolul intuiției în depistarea și rezolvarea problemelor studiate).
- Declanșarea și rezolvarea conflictului scenic în jocuri actoricești și scene în doi (doi parteneri, un text dat).
MODUL 4
Ce înseamnă asumarea unei situații scenice în actorie și la ce ne folosește?
Intrăm deja pe tărâmul profesionistului în actorie, studiind următorii parametri teatrali, în exerciții și scene date, exersând astfel:
- Eu în situația dată (rezolv area unei probleme, asumarea unui rol dat)
- Ce-ar fi dacă (punerea în funcțiune, acum și aici, a actorului care rezolvă o problemă, își asumă un rol): De exemplu, am o scenă în care o femeie/un barbat cu doi copii, singur(ă), fără slujbă, are de crescut acești copii în bune condiții. Această scenă mi s-a încredințat mie, această problemă mi s-a dat mie spre rezolvare (asumare a textului scris, a personajului dat de autor), iar eu nu sunt, în viața mea particulară, o femeie/un bărbat cu doi copii, singur(ă), fără slujbă și care are de crescut acești copii în bune condiții. Dar, dacă aș fi? Ce aș face, real, acum și aici, în scena X, pentru a rezolva această problemă? Acesta vă mai este cunoscut, poate, din exercițiile de joc de rol la care ați participat, dacă ați urmat cursuri de public speaking ori dezvoltare tersonală etc. În actorie, Ce-ar fi dacă este principiul fundamental.
- Aplicarea procesualității scenice: încasare, opțiune și acțiune. În dialog cu un partener, întotdeauna se petrece procesualitatea, care parcurge, în fiecare interlocutor, aceste etape obligatorii.
MODUL 5
Cum vei obține cunoștințe și deprinderi în cadrul cursului de Actorie?
- Jocul este cea mai eficientă metodă de învățare în studiul Actorie. De aceea, cursul de față este 100% practic. Aici vei experimenta, aplica problematici specifice studiului actoriei jucându-te!
- Exercițiile propuse în acest curs sunt exerciții care dezvoltă atenția, puterea de concentrare, capacitatea de a rezolva o temă dată, întăresc memoria, explorează imaginația și spontaneitatea;
- Exercițiile selectate pentru a fi baza studiului propus în acest curs de Actorie sunt exerciții de improvizație (Viola Spolin, Michael Cehov, Stanislavski), combinate cu exerciții de public speaking și stand-up comedy (prezentare, discurs, monolog, dialog);
- Vei lucra individual în colectiv, învățând să dialoghezi cu un partener, cu mai mulți parteneri, cu publicul;
- Vei învăța atât cât vrei să înveți! Fiecare cursant va primi suport, teme și exerciții personalizate nevoilor lui, trainerul fiind acolo să te ghideze în experiența ta de dezvoltare personală prin actorie.
MODUL 6
Ce vei stăpâni la finalul cursului de Actorie?
- Să te raportezi just, dar personal la un grup de oameni, dezvoltând împreună aceștia o comunicare eficientă, liberă de presiunea imaginii sau măștii pe care fiecare dintre noi tinde să o folosească, pentru a se proteja/delimita de ceilalți;
- Să te descoperi/redescoperi pe tine însuți explorându-ți simțurile, imaginația, antrenându-ți atenția, puterea de concentrare, spontaneitatea, capacitatea de a improviza, de a memoriza, de a rezolva probleme acum și aici, de a lucra cu emoțiile tale;
- Să vorbești în fața unui public fără să îți pierzi șirul gândurilor, fără să ți se blocheze respirația și corpul tău să descrie în spațiu mișcări necontrolate, de apărare sau trac, aplicând regulile vorbitului în public;
- Să te exprimi în public, explorându-ți potențialul de vulnerabilitate, în dialog improvizat sau pe un text dat cu un partener/mai mulți parteneri, respectând procesualitatea specifică în studiul actoriei;
- Să înțelegi, să respecți și să aplici regulile jocului (actoricesc), jocul fiind forma cea mai eficientă de învățare, dezvoltare personală, adaptare la social.
MODUL 7
Exerciții aplicate
- Exerciții și tehnici de detensionare musculară și vocală pentru vorbirea în public;
- Exerciții și tehnici de improvizație și detensionare emoțională;
- Exerciții de explorare a simțurilor;
- Exerciții de explorare a spațiului scenic;
- Exerciții și jocuri teatrale de rezolvare a conflictului (scenic);
- Scene în doi. Inițiere și păstrarea procesualității în dialogul scenic;
- Exerciții și jocuri teatrale de improvizație verbală și fizică, exerciții de public speaking (prezentare, discurs);
- Exerciții de gestionare a emoțiilor și evitarea tracului;
- Exerciții de declanșare a imaginației creatoare.
Cum vei obține cunoștințe și deprinderi în cadrul cursului de Actorie?
- Jocul este cea mai eficientă metodă de învățare în studiul Actorie. De aceea, cursul de față este 100% practic. Aici vei experimenta, aplica problematici specifice studiului actoriei jucându-te!
- Exercițiile propuse în acest curs sunt exerciții care dezvoltă atenția, puterea de concentrare, capacitatea de a rezolva o temă dată, întăresc memoria, explorează imaginația și spontaneitatea;
- Exercițiile selectate pentru a fi baza studiului propus în acest curs de Actorie sunt exerciții de improvizație (Viola Spolin, Michael Cehov, Stanislavski), combinate cu exerciții de public speaking și stand-up comedy (prezentare, discurs, monolog, dialog);
- Vei lucra individual în colectiv, învățând să dialoghezi cu un partener, cu mai mulți parteneri, cu publicul;
- Vei învăța atât cât vrei să înveți! Fiecare cursant va primi suport, teme și exerciții personalizate nevoilor lui, trainerul fiind acolo să te ghideze în experiența ta de dezvoltare personală prin actorie.
Cum te ajută cursul de Actorie în viața ta profesională și personală?
- Îți întărește încrederea în tine și în capacitățile tale;
- Vei fi deschis, pregătit să experimentezi situații și problematici noi;
- Vei ști să te faci auzit și ascultat atunci când ești într-un grup de oameni;
- Nu îți va mai fi teamă să preiei inițiativa;
- Vei învăța cum să te relaxezi în momentele tensionate, care sunt pașii de urmat atunci când emoțiile devin o piedică în desfășurarea activităților propuse.
Certificare Curs Actorie
Certificat de participare eliberat de Extreme Training conform modelului. Certificatul are valabilitate juridică în raport cu eventualii angajatori, terți, acestea reprezentând în sine un punct în plus în CV-ul dumneavoastră. Totodată, acest certificat dovedeşte intenţia dumneavoastră de dezvoltare şi perfecţionare în domeniul Actoriei, cumulat cu faptul că este emis sub egida unui brand de prestigiu, Extreme Training.
PÂNĂ ACUM, PESTE 1000 de companii au avut încredere în EXTREME TRAINING
Trainer Curs Actorie
Arii de expertiză Elena Voineag
-
Actrița
- film
- teatru
- stand-up -
Prezentator TV
- MTV
- Music Channel
- TVR
- PRO Tv
- Antena 1 - Trainer
Elena Voineag lucrează în televiziune (MTV, Music Channel, TVR, Pro TV, Antena 1), este actriță, MC, și activează în film, teatru și stand-up de peste 10 ani.
A terminat Actoria la clasa domnului Florin Zamfirescu, UNATC și are studii de Comunicare și Actorie atât în România, cât și în America.
email: elena.voineag@extreme-training.ro
Pe scurt despre Elena Voineag
Experiență Elena Voineag
- Trainer Extreme Training
-
Actriță de film, teatru și stand-up
- Ela, Panda și madam - regie Andrei Rautu
- Ana mon amour - regie Călin Netzer
- Scurtcircuit - regie Cătălin Saizescu -
Prezentator TV
- MTV
- Music Channel
- TVR
- PRO TV
- ANTENA 1
Educație și formări
- Certificat Formator
- UNATC - Actorie
- Studii de comunicare și actorie, în România și America
Informații Administrative Curs Actorie
Mai jos, veți găsi informații despre: program, acte necesare, locul desfășurării, ce include taxa de participare, înscrieri, plăți, facturare, modalități de plată și discounturi:
Program desfășurare
Program desfășurare curs Actorie Grupa in formare - 5 sesiuni
Locul desfășurării
Locul desfășurării cursului de Actorie
Cursul de Actorie va avea loc online pe platforma Zoom.
Ce include taxa de participare
Ce include taxa de participare pentru Cursul de Actorie?
În taxa de participare sunt incluse toate materiale logistice necesare unei bune desfășurări a cursului de Actorie, după cum urmează:
activitatea de training
certificat nominal de participare
O experiență plăcută și utilă
activitatea de training
Înscriere
Înscriere Curs Actorie Online
Rezervarea de locuri la cursul de Actorie se face alegând una din cele 3 modalități: online, telefonic sau pe email
Înscriere Online
Online durează mai puțin, iar în acest fel datele pe care le introduceți sunt 100% corecte. Trebuie doar să apăsați butonul “Înscrie-te acum” din această pagină și urmăriți instrucțiunile.
Înscriere Telefonică
În cazul în care aveți nelămuriri pe parcursul rezervării online a locului sau doriți să efectuați o înscriere telefonică sunați la 0314252534 sau 0726005555
Înscriere pe email
Înscrierea la acest curs se poate face și dacă ne trimiteți un email la info@traininguri.ro în care să ne furnizați următoarele informații: 1. cursul dorit, 2. orasul desfășurării, 3. datele de facturare, 4. numele complet al participantului/participantilor, inclusiv adresă, email, telefon si CNP( necesare pentru emiterea certificatului acreditat)
Discounturi
Discounturi Curs
Atunci când vine vorba de educație și instruire, o putem încadra la costuri. Așa și este, reprezintă un cost în momentul plății. Un curs bun este acela care aduce beneficii pentru totdeauna. Practic, plătești o dată, fie că ești persoană fizică sau juridică și vei beneficia pentru totdeauna de avantajele participării la curs Actorie Bucuresti. Mai mult, cursurile nu sunt doar o modalitate generatoare de beneficii, ci ele pot reprezenta calea cea mai ușoară și cea mai scurtă prin care poți economisi bani, investind pe termen lung.
Pentru a face și mai accesibil cursul, vă stau la dispoziție și o serie de discount-uri:
- Discount volum: dacă înscrii două sau mai multe persoane, primești discount suplimentar de 100 de lei pentru fiecare persoană înscrisă.
- Discountul legat de momentul înscrierii. Cu cât vă veți înscrie mai repede, cu atât veți avea o taxă mai accesibilă.
Plata și facturare
Facturare și modalități de plată
Această formulă online de înscriere are avantajul că vă transmite automat factura proformă pe e-mail. Întrucât factura este generată în mod automat, este posibil ca unele servere să considere e-mailul primit de la noi un SPAM. Așadar, vă rugăm să verificați și folderul numit Bulk sau Spam în cazul în care nu găsiți factura proformă în Inbox.
Printaţi apoi factura primită, fie folosind opțiunea print a browserului dumneavoastră, fie salvați factura în calculator și apoi o printați.
Variantele de plată sunt următoarele:
Varianta 1 - mergeți la banca
Puteți achita factura proformă prmită la orice sucursală BCR din București sau din țară. (vă atenționăm că trebuie să aveți la dumneavoastră buletinul și o copie tipărită a facturii proforme)
Varianta 2 - numerar sau card la sediul nostru
Puteți achita cu cardul sau numerar la sediul Extreme Training (Str. Dr. Ernest Juvara nr. 18, et. 1, București sector 6).
Varianta 3 - ordin de plată sau internet banking
Taxa de participare se poate achita și prin ordin de plată sau internet banking fie că sunteți persoană fizică, fie că sunteți persoană juridică.
În factura proformă primită pe e-mail veți avea toate datele și instrucțiunile de plată, indiferent cum alegeți să faceți plata, fie că sunteți persoană fizică, fie că sunteți persoană juridică, inclusiv numele cursurilor alese și perioadele de desfășurare.
Factura se poate achita și în două rate (prima jumătate-în termen de 7 zile de la emiterea facturii proforme, iar cealaltă jumătate-cu cel târziu 7 zile înainte de începerea trainingului). Factura fiscală o primiți pe e-mail după efectuarea plății . Conform legii, și factura fiscală primită online are valoare legală. La cererea dumneavoastră, factura fiscală în original vă poate fi expediată prin poștă, la curs sau o puteți ridica de la sediul Extreme Training.
Vrei să venim în compania ta?
Indiferent de mărimea companiei, Extreme Training oferă soluții complete și customizate în următoarele domenii principale: Management, Resurse Umane, Vânzări și Eficientizare.
Cursul de Actorie sau cursuri similare pot fi organizate în compania ta și pot fi adaptate nevoilor companiei atunci când numărul de persoane este minim 6.
Pentru informații suplimentare, trimiteți un email la adresa business@traininguri.ro sau sunați la telefon 0737511511 / 0314252534
Alte cursuri similare care te-ar putea interesa
- Curs Operator Calculator (detalii prin click aici)
- Curs Excel - intensiv (detalii prin click aici)
- Curs Excel începător-avansat (detalii prin click aici)
- Curs Expert Accesare Fonduri Europene (detalii prin click aici)
- Curs Expert Fiscal (detalii prin click aici)
- Curs Manager de Proiect (detalii prin click aici)