training mastery

Energie pozitivă – Entuziasm – Strategie – Experiență – Rezultate

Training Mastery - Mai 2017
Atunci când Foarte Bine nu mai este de ajuns!

Eram în Florida, pe malul oceanului, în sala de curs a unui speaker care se dezlănțuise ca un dirijor în fața unei orchestre simfonice. Brusc, mi-am dat seama că erau minute bune de când nu mai auzeam nimic din cele spuse. Gândurile mele erau mai puternice decât ceea ce se întâmpla în sală. Am depășit tentația de a redeveni atent la ce se spune și am observat în continuare trainerul, fără să îi aud cuvintele.

Totul căpătase sens!

Am luat repede un afiș de pe perete și am făcut repede pe verso schema unui curs avansat pentru traineri. În sfârșit, puzzle-ul pentru care adunasem piese atâția ani începuse să prindă formă. Nu era o revelație de moment, era o revelație de acumulare. Abia terminasem schema și priveam foarte mulțumit posterul distrus, când cel a cărui poză era pe afiș a trecut pe lânga mine și m-a bătut pe spate zâmbind larg cum numai americanii știu să o facă “Don’t stop, keep writing! I have thousands of prints like this one…”

Dacă nu este stricat, de ce să-l repari?

Totul a plecat de la arhicunoscutele formulare de evaluare a unui training, cu calificative în 5 trepte, de la dezastruos la foarte bine. La începutul carierei mă bucuram ca un copil de fiecare “foarte bine” primit. Pe măsură ce timpul trecea, am devenit din ce în ce mai îngrijorat pentru ca la un moment dat să mă panichez de-a dreptul: am avut un an în care procentajul de “foarte bine” era undeva între 99 și 100%. Mai mult, și trainerii de la Extreme Training începuseră să aibă cifre asemănătoare. Ok, eu îi selectasem, știam cât de buni sunt – de fapt suntem – dar ce facem de acum încolo? Era evident, pentru oricine sănătos la cap, că suntem departe de un Anthony Robbins, spre exemplu. Pe de altă parte, colegii îmi arătau formularele de evaluare și îmi serveau maxime din zonă – Dacă nu e stricat, de ce să-l repari? Pai pentru a-l face mai bun, de aia! Pentru a nu sta pe loc și a mă culca pe o ureche. Pentru că acel “foarte bine” o să ne omoare spiritul. Pentru că cel mai mare risc e să nu îți asumi niciun risc, pentru că “foarte bine” au probabil și concurenții noștri.

A fost un moment de cotitură.

I-am adăugat formularului de 5 trepte încă 10 și a devenit:

După cum vezi, am fost interesat doar de trepte în sus, nu și în jos. În momentul în care am început să privesc această nouă scară de evaluare, “foarte bine” de la numărul 5 a devenit minimul acceptabil, iar standardul a devenit 15 (formidabil) – de trei ori mai mult. Viața se vede altfel când maximul de altădată devine minimul de acum. Fiind adjective, ordinea lor depinde și de interpretarea fiecăruia, poți să-ți construiești propria ta scară, însă rezultatul va fi același: de la foarte bine în sus, mai pot fi cel puțin încă 10 trepte. Iar aceste 15 trepte sunt un formular personal, nu va ajunge pe mâinile cursantului. Slavă Domnului, altfel aveai nevoie de vreo 15 minute de explicații. Lucrurile s-au schimbat pentru Extreme Training din acea zi și s-au schimbat de la foarte bine în sus.

Care este drumul dintre memorabil și fantastic?

A urmat un alt moment de grație în istoria Extreme Training: Cursul de formator. De fapt, nu atât cursul, cât designul acestuia. Un design care ne-a oferit ocazia de a primi feedback de la “memorabil” în sus. Și apoi a venit provocarea, aruncată chiar de cursanți:

A fost printre puținele dăți când nu am ținut cont de legea cererii și ofertei. Cursul nostru de formator este – și dacă l-ai absolvit poți confirma asta – în primul rând o experiență, o călătorie. Cursul de traineri avansați trebuia să fie ceva și mai mult de-atât, altfel nu se poate. Am strâns informații. Am fost la zeci și zeci de traininguri în toată lumea. Am citit, am recitit, am avut momente de iluminare și nopți de îndoială. Anii treceau, cursul nu era gata. Între timp am devenit tată și obsesia cursului perfect de traineri avansați a trecut undeva la coada listei mele de priorități. Mi-am spus că poate așa a fost să fie, că a fost încă o călătorie frumoasă în care doar nu am ajuns la destinație. A dispărut încrâncenarea. Patru ani mai târziu, distrugeam un poster grație unei revelații de acumulare.  Tot ce acumulasem în acești ani și-a găsit drumul singur către suprafață.

Training Mastery este gata!

Înseamnă o experiență de 5 zile, o călătorie dincolo de țara lui Foarte Bine. M-aș simți onorat să mi te alături. Și cred că o să vii la acest curs, mai ales că riscul e minim: în cel mai rău caz, te așteaptă un training foarte bun. Te aștept cu drag!

Marian Rujoiu

Ce vei învăța/ experimenta la Training Mastery

Bootcamp-ul Training Mastery este o continuare naturală a cursului de Formator organizat de Extreme Training. Designul este unul fantastic gândit să îmbine latura transformatoare (eliminare blocaje, exprimarea potențialității, amplificarea valorii tale) cu partea strategică (instrumente concrete, strategii și tehnici). Înainte de a te decide să participi, mai jos regăsești schematic elementele cheie în jurul cărora este construit designul Training Mastery. Fără dar și poate este un program ce intră în profunzimea detaliilor cu adevărat importante.

Cum să creezi încredere?

Tu ai pleca într-o călătorie în junglă condus de o călăuză în care nu ai încredere? Una dintre cele mai serioase provocări ale oricărui speaker sau trainer este să creeze încredere în sine și să obțină încrederea publicului. În cadrul Training Mastery vei afla 3 strategii esențiale pentru declanșarea și extinderea încrederii. Dacă tu vei avea încredere în tine și, mai ales dacă audiența ta îți va oferi încredere, vei fi călăuza care va fi urmată întreaga călătorie către destinația dorită.

cumsacreezi-incredere

Cum angajezi emoțional audiența?

Rațiunea este mașina care te duce unde îți dorești, însă ai nevoie și de combustibil. Tehnologia a invadat spațiul intim al fiecăruia dintre noi. Riscul ca participanții să se angajeze, în timpul trainingului, în conversații pe rețelele sociale, să facă curat în inbox, să trimită și să primească mesaje sau pur și simplu să stea cu mintea la problemele de acasă sau de la serviciu, a devenit din ce în ce mai mare. Dacă ai dorința și pretenția ca participanții să acționeze diferit sau mai bine după curs, ai obligația de a le asigura ”combustibilul” pe toată durata cursului, prin angajarea lor emoțională în permanență.

Cum generezi rezultate?

Care crezi că este diferența dintre a ști ce să faci și a face ce știi? Dacă în urmă cu 10 ani miza unui curs sau a unei conferințe era să livrezi un conținut de calitate, acum lucrurile s-au schimbat. Informația este doar la un click distanță de oricare dintre noi printr-un simplu search. La Training Mastery vei afla și vei experimenta o serie de secrete care te vor ajuta nu doar să transmiți eficient o informație, ci mai ales, cum să declanșezi resorturile interne care să determine publicul să treacă la acțiune și să genereze rezultate.

cumgenerezirezultate2

Cum îți construiești sesiunea de curs în mod eficient?

Cum arată pentru tine un conținut care nu are o formă? Ești puțin încurcat de răspuns? Exact așa arată și pentru cursanți un curs ce are un conținut bun, dar care nu este pus în forma potrivită... sau, mai grav, nu are nicio formă. Conținutul unui curs este Regele, însă pentru o guvernare bună avem nevoie și de Regină. O ”guvernare” eficientă este atunci când sunt prezenți ambii. În cadrul Training Mastery vei experimenta trei strategii prin care poți să-ți creezi forma unei sesiuni și 3 ingrediente care-i vor amplifica valoarea conținutului pe care-l ai de oferit.

cumsa-ticonstruiestisesiuneaeficient1

Cum poți deveni tu exponențial?

Osho spunea că ”singura răspundere adevărată este faţă de propriul tău potenţial, faţă de propria ta inteligenţă şi conştienţă, faţă de acţiunea conformă cu ele.” Training Mastery va fi concentrat pe transformări și eliberări de blocaje care să-ți asigure ”salturi cuantice” în valorificarea potențialului tău. Descifrând tiparele care funcționează în rândul speakerilor celebri cum ar fi Tony Robbins, Robin Sharma, Bob Proctor, Brian Tracy sau orice alt speaker pe care tu-l admiri, înțelegându-le, conștientizându-le și apoi experimentându-le, totul devine ușor. "Nu conteaza cine ești când te naști. Contează ce faci cu timpul care îți este dăruit”, spunea Steve Jobs.

tuexponentialtrainingmastery

Cum îți construiești brandingul tău?

Impactul tău în piața de training este dat de două forțe. Prima forță este valoarea ta internă, iar a doua forță este marketingul care pune în valoare acea forță. De la Training Mastery vei pleca cu o strategie și cu un plan de acțiune specific menit să te ajute să fii și să faci lucrurile la acel nivel pe care-l meriți.

cumiticonstruiestibrandingul

Și, din nou, acesta este doar începutul.

Woody Alen spune că “dacă aștepți momentul potrivit, te întrec alții care nu-l așteaptă.” Odată ce ai participat la Training Mastery, vei fi pur și simplu de neoprit. Vei gândi, vei simți, vei acționa și vei genera efecte la care nici nu te aștepți.

tudeneoprit2