Curs Nutriție Intensiv
București
Hrănirea optimă pentru omul modern
Cu Dana Droj
Opțiuni curs Nutriție în sală sau Online
Acum ești în pagina cursului de Nutriție în sala. Dacă ești interesat de varianta online vezi opțiunile de mai jos:
Ce este nutriția și cu ce se „mănâncă” ea?
În domeniul nutriției, al slăbirii sau al dietelor, a sănătății sau a alimentației sănătoase, nu trece nici măcar o zi fără ca o informație de ultimă oră, o descoperire a nu știu cărui institut de cercetări alimentare sau chiar o banală reclamă la vreun produs alimentar să nu contrazică o altă precedentă. E drept că e un domeniu în permanență evoluție / mișcare, dar totuși unde este adevărul? Ce este defapt nutriția?
În zilele noastre, omul consumă ce și cât dorește dacă are cu ce să plătească! Dar nu întotdeauna dorința este aceeași cu nevoia, iar nu întotdeauna ceea ce se consumă ca aliment este în același timp și sănătos. Un vechi proverb latin spune: „mens sana in corpore sano” – minte sănătoasă în corp sănătos. Pentru a avea însă un corp sănătos este nevoie să consumăm hrană sănătoasă.
Ce înseamnă de fapt o hrană sănătoasă?
- De la ce greutate trebuie să încep să mă îngrijorez?
- Care este etapa de vârstă și/sau viață când trebuie să mă hrănesc altfel?
- Care este valoarea nutritivă și calorică a diferitelor alimente?
- Câte calorii trebuie să consum zilnic?
- Îmi aduc aportul adecvat de nutrienți din hrană sau trebuie să iau suplimente nutritive?
Toate răspunsurile le veți găsi la acest curs de Nutriție și stil de viață sănătos!
Ce vei învăța la cursul de nutriție?
- Psihologia alimentației sănătoase
- Mecanismele îngrășării
- Principiile alimentației sănătoase
- Avantajele și dezavantajele nutriționale ale alimentelor
- Actul hrănirii și absorbția nutrițienților în organism
- Modul de a menține o greutate constantă în acord cu vârsta, sexul și activitatea zilnică
- Modul de definire a porțiilor corecte și frecvența principalelor categorii de alimente în meniul zilnic
- Dietele personalizate
- Un stil de viață sănătos
Ce vei învăța la cursul de Nutriție?
Principiile alimentației sănătoase
- asigurarea necesarului de calorii în funcţie de sex, vârstă, ocupaţie etc.
- asigurarea unei alimentaţii complete - alimentaţia care cuprinde toate substanţele nutritive de bază în următoarele procente: proteine 13-16%; lipide 35-40%; glucide 40-50%, din totalul valorii calorice
- asigurarea unei alimentaţii variate - este alimentaţia care cuprinde toate cele 7 grupe de alimente ( lapte 15%; carne, peşte 8%; ouă 2%; legume şi fructe 15%; cereale şi derivate 40%; zahăr şi produse zaharoase 8%; grăsimi alimentare 12%, din total valoare calorică);
- repartizarea rației alimentare pe parcursul zilei astfel: mic dejun 30%; dejun 50%; cină 20% din total valoare calorică
- asigurarea salubrităţii alimentelor
- aplicarea tehnicii şi tehnologiei moderne în prepararea alimentelor.
Avantajele și dezavantajele nutriționale ale alimentelor:
- Alimentele aduc în organismul nostru o serie de substanțe nutritive cum ar fi: proteine, glucide, lipide, vitamine, săruri minerale, fibre și apă. Pe lângă aceste substanțe cu efect pozitiv, odată cu ingestia alimentelor în organism ajung și substanțe nedorite, provenite atât din compoziția chimică, cât și din efectele procesării alimentelor. Care ar fi secretul că efectul lor în organismul nostru să fie unul pozitiv?
- Societatea modernă a cunoscut industrializarea, urbanizarea, dezvoltarea economică și globalizarea pieței. Deși standardul de viață s-a îmbunătățit mult în zilele noastre, iar disponibilitatea alimentelor s-a extins și a devenit mult mai diversificată, de asemenea, accesul la servicii a crescut, într-o astfel de societate s-au înregistrat și consecințele negative - alimentația bogată în grăsimi (în mare parte saturate), diete mai sărace în vitamine, minerale și alte substanțe biologic active, dar care conțin numeroși aditivi și contaminanți care afectează starea de sănătate. Cum ar trebui să ne hrănim astfel încât să îmbinăm aceste două extreme: să ne păstrăm sănătatea, dar să și profităm de avantajele industrializării?
Psihologia alimentației
- Ce furnizează alimentația corpului nostru? Ce introducem în organism odată cu alimentele? De unde începe de fapt alimentația?
- Desigur structural, aparatul digestiv începe cu cavitatea bucală (gura), dar tot actul hrănirii este controlat cerebral. Senzațiile de foame și sete, precum și celelalte senzații ale omului (emoții, somn etc.) sunt controlate de creier. În consecință, hrănirea prin structura și funcționalitatea nervoasă, deși aparține actelor automate, este strâns legată de funcții importante ale creierului, cum sunt memoria, simțurile, emoțiile, iar implicarea scoarței cerebrale îi conferă un înalt grad de complexitate. Probabil acest fapt ne deosebește de animale, la care actul hrănirii este un proces automat (cu excepția procurării).
- Este greu de crezut că principalul responsabil pentru mâncare este creierul! Dar apetitul este rezultanta unei cascade de reflexe condiționate sau excitații ce ajung la centrul alimentar din creier. Cursul nostru furnizează informații prețioase despre aceste mecanisme care vă vor ajuta să înțelegeți de unde începe de fapt actul hrănirii.
Mituri și fobii alimentare
Ne facem rău nouă înșine crezând în diverse mituri și fobii alimentare! Când vom înțelege felul în care miturile contribuie la îngrășare, vom scăpa de o serie nesfârșită de obiceiuri și convingeri care ne împiedică să atingem și să menținem greutatea ideală și să fim sănătoși.
- Mitul înfometării: mai puțină mâncare + mai mult exercițiu fizic = pierdere în greutate
- Mitul caloriilor: toate caloriile sunt create egal
- Mitul grăsimilor: vă îngrășați din cauza consumului de grăsimi
- Mitul carbohidraților: veți deveni mai slab dacă mâncați mai puțini carbohidrați sau deloc
- Mitul luptătorului de sumo: săritul peste mese vă ajută să pierdeți în greutate
- Mitul paradoxului francez: francezii sunt slabi pentru că beau vin și mănâncă unt
- Mitul protectorului: politicile alimentare ale guvernului și reglementările alimentare industriale ne protejează sănătatea
Porții corecte
Modul de definire a porțiilor corecte și frecvența principalelor categorii de alimente în meniul zilnic:
- Un om sănătos, cu un regim alimentar echilibrat și variat, aduce organismului în jur de 2000 kcal. O parte din aceste calorii sunt repartizate pentru nevoile metabolismului bazal, deci consumate, însă oricum va rămâne un surplus de calorii, care cu un efort fizic moderat, constând în: gimnastică, jogging, urcat trepte, mers pe jos etc. se vor putea consuma ușor. Așadar, se deduce logic că un om sănătos, cu un regim alimentar echilibrat și un efort fizic moderat, va avea o greutate constantă pe perioade lungi de timp (10-20 de ani). Prin sistemele sale biochimice reglatorii, organismul va căuta să păstreze o greutate constantă, cu variații sezoniere sau ocazionale de plus sau minus 2-3 kg. Desigur, excepție fac perioadele de graviditate la femei, când îngrășarea (în limite normale) nu numai că este motivată, ci chiar indicată!
- În perioada vieții profesionale active, adică între 23-55 de ani, oamenii sănătoși, activi, cu un regim alimentar echilibrat, nu ar trebui să fie preocupați de îngrășare. În această perioadă de activitate profesională, organismul uman sănătos are capacitatea de a se adapta pentru o greutate constantă, iar orice variație în plus sau în minus va fi înregistrată de centrii reglatori din creier și comunicată conștiinței prin mesaje precum: oboseală, modificări ale somnului, rezistență la infecții, modificări de comportament și ale bunei dispoziții. Desigur, aceste semnale variază foarte mult de la un individ la altul și de la o situație la alta.
- După cum afirmă nutriționiștii, micile variații în greutate, pasagere, de scurtă durată (1-3 luni), nu trebuie să îngrijoreze – ele pot fi corectate relativ ușor pe cale nutritivă (surplus sau restricții, după caz) și efort fizic adecvat. Întrebarea care se pune este: când trebuie să ne îngrijorăm? Desigur, primul pas în cazul oricăror variații de greutate sesizate îl constituie cântăritul, ca o primă măsură de verificare. Și de aici, se pot observa problemele!
Ce înseamnă un stil de viață sănătos?
- Dilema dietelor sau a regimurilor de slăbire, care în zilele noastre, mai mult ca oricând, umplu revistele comerciale sau cărțile din literatura de specialitate, precum și emisiunile TV sau radio, declanșând discuții interminabile și contradictorii, provine din existența prea multor surse de informații, pe de o parte, iar pe de altă parte, din interesele industriei alimentare și farmaceutice. Astfel, publicul larg este privat de informații clare și precise atât de necesare, capabile să-l ajute să-și facă propriile alegeri sau opinii.
- În plus, dilema dietelor este și rezultatul „psihozei” create în jurul problemelor legate de dezechilibrele alimentare, îngrășare sau boli degenerative, mai mult sau mai puțin influențate de nutriție, dar în mod sigur influențate de stres – inamicul numărul 1 al secolului nostru și vinovatul apariției numeroaselor boli! Desigur, stresul este asociat aproape inevitabil cu un anume comportament alimentar, dar care diferă de la individ la individ: „din cauza stresului mănânc non stop”, „pe fond de stres m-am îngrășat” sau dimpotrivă „de stres nu pot bea nici apa”!
- Pornind de la aceste premise, încercăm să vedem în acest curs care este adevărul despre diete, care ar fi diferența între dietă și regim și ce ar trebui să facem pentru a ne menține într-o formă perfectă și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm în adoptarea unui stil de viață sănătos.
Avantaje și dezavantaje nutriționale ale alimentelor
Ce sunt alimentele? De unde provin? Cum ajung ele la dispoziția consumatorului? Cum de sunt așa multe sortimente și variante? Cum le putem găti? Cum le putem combina? Iată câteva întrebări pe care cu siguranță vi le-ați pus plimbându-vă prin magazinele de specialitate.
Conform Codex Alimentarius (culegere de standarde internaționale aplicate alimentelor), alimentul reprezintă „orice substanță, indiferent dacă este procesată, semiprocesată sau neprocesată, care este destinată consumului uman și include băuturi, gumă de mestecat și orice substanță care a fost utilizată la manufacturarea, prepararea sau tratamentul „alimentului”, însă nu include cosmeticele, tutunul sau substanțele folosite ca medicamente”.
Funcțiile unui aliment sunt:
- funcția primară – de a asigura organismului nutrienții necesari
- funcția secundară – de a produce satisfacție senzorială
- funcția terțiară – de a preveni apariția bolilor prin modularea sistemului imunitar, nervos, circulator și digestiv
Gândindu-ne acum logic, un aliment ca sa fie bun pentru organism el trebuie sa îndeplinească simultan aceste 3 funcții. Corect și eficient totodată, dar cum nimic nu e „gratis” pe lumea asta, orice aliment vine și cu anumite dezavantaje fie nutriționale, fie senzoriale, fie medicinale. Vorba aceea: tot ce este bun și frumos în viață e ilegal, imoral sau îngrașă! Cursul nostru conține un capitol important despre avantajele și dezavantajele nutriționale ale alimentelor, incluzând aici și caracterul toxic al unor componenți pe care îi găsim în alimente.
Alimentaţia sănătoasă și societatea modernă.
De-a lungul timpului, s-a demonstrat științific, faptul că alimentația stă la baza vieții, ea constituind un factor cu acțiune permanentă, care determină desfășurarea proceselor metabolice, deoarece hrana reprezintă izvorul și regulatorul proceselor de schimb.
Complexitatea relației om – aliment se evidențiază prin multiplele căi prin care nutriția afectează ființa umană:
- metabolismul;
- echilibrul energetic și termic;
- creșterea și dezvoltarea;
- imunitatea;
- activitatea motorie și comportamentul;
Astfel, dezechilibrul dintre aportul și necesitățile de substanțe nutritive aduse de alimente determină profunde modificări care își pun amprenta pe starea de sănătate a omului modern. Insuficiența de proteine, vitamine, minerale din rația alimentară determină o serie de efecte negative asupra stării noastre de sănătate, ne micșorează capacitatea de muncă, rezistența la factorii externi (factori de mediu: căldură, frig, umezeală, factori specifici unei activități: stres, efort fizic sau intelectual intens etc.).
În aceste condiții a apărut ideea unei alimentații potrivite și individualizate. De unde trebuie însă să pornim? Ce trebuie să știm înainte de a ne apuca de mâncat?
3 secrete despre diete
NU există dietă, ci plan personalizat de alimentație!
Planul personalizat se întocmește ținând cont de caracteristicile individuale, activitate zilnică, vârstă, sex, stare de sănătate și preferințele alimentare.
După cum probabil ați constatat pe propria piele, nu e ușor să alegi o dietă! Cu atât mai greu este să o respecți și aproape imposibil să-i cuantifici rezultatele în timp. De ce? Care-i problema cu aceste diete sau regimuri de slăbire? Când trebuie să ne îngrijorăm? Când e cazul să cerem sfatul unui specialist? Ce înseamnă oare o „dietă personalizată”?
Pentru a răspunde la aceste întrebări haideți la cursul nostru să vedem de unde începe războiul regimurilor de slăbire.
NU există dietă general valabilă. Ce e bun pentru mine poate fi „otravă” pentru tine!
Mulți dintre dumneavoastră au constatat că o dietă care a dat rezultate la prieteni, vecini, vedete etc. nu a avut niciun rezultat la propria persoană. Asta pentru că, alături de diferențele individuale (de constituție) care ne caracterizează pe fiecare dintre noi și ne fac unici ca indivizi, o mare influență o au și factorii externi și anume:
- vârsta: vârstnicii au alte necesități calorice și nutritive;
- sexul: bărbații mănâncă și beau mai mult, în plus au și alte preferințe culinare;
- profesia: un miner va avea desigur alte nevoi nutriționale în comparație cu un contabil;
- activitatea fizică: o persoană care face gimnastică aerobică de 3 ori pe săptămână va avea alte necesități față de una care doar merge pe jos 30 minute pe zi;
- factori climatici: temperaturile scăzute necesită un alt tip de alimentație față de cele ridicate;
- factori de mediu: un mediu poluat necesită un alt tip de alimentație față de un mediu natural, cu aer curat și apă neinfestată.
Alături de toate acestea vin în completare starea de sănătate, starea psihică și scopul dietei (slăbire, menținere în formă, tratament continuu).
În final, ținând cont de toate acestea și cunoscându-ne foarte bine pe noi înșine, fiecare trebuie să-și găsească regimul alimentar și de viață adecvat . Atenție însă: acesta trebuie să sufere modificări odată cu transformările survenite în viața fiecăruia (schimbarea anotimpurilor, schimbarea profesiei, schimbarea stării de sănătate, înaintarea în vârstă, schimbarea reședinței etc.) și trebuie corect adaptat la fiecare etapă a vieții! Cu siguranță că de aici au rezultat noțiunile de „dietă personalizată” și „adaptarea dietei”.
NU există timp pentru dietă! Dieta personalizată, individualizată și adaptată organismului trebuie integrată în viața de zi cu zi.
Cine spune într-un context social sau de alt tip „nu mănânc pâine/ cartofi / carne” sau nu vin la petrecere pentru că sunt la „dietă”, greșește din start. Aceste afirmații aduc cu ele frustrarea, neacceptarea sau ironia celor din jur și în final pierderea motivației. Nu trebuie să fim la dietă, ci trebuie să adoptăm un stil de alimentație adecvat, adaptat și personalizat pe care să-l integrăm în viața noastră de zi cu zi. Acest „stil de alimentație” trebuie să fie parte din viața noastră și la locul de muncă și în familie și în societate. Trebuie să ne reprezinte! La cursul nostru de Nutriție vei învăța să-ți descoperi propriul stil de alimentație astfel încât să nu mai fii nevoit să spui niciodată: ,,Nu mulțumesc, sunt la dietă!”
Testimoniale curs Nutriție
PÂNĂ ACUM, PESTE 1000 de companii au avut încredere în EXTREME TRAINING
Trainer curs Nutritie
Arii de expertiză Dana Droj
- Nutriție
-
Gastronomie / Tehnologie culinară /
Arta culinară - Tehnologia alimentației
- Igiena Alimentației
- Turism
- Management de proiect
- Train the trainers
Din punct de vedere profesional am atins mai multe ocupații, însă cea care mi-a dat cele mai multe satisfacții este cea de trainer. Este ocupația care mi-a temperat caracterul vulcanic, care m-a învățat să am răbdare, care m-a motivat să nu mă întrerup din studiu. Dar cea mai mare satisfacție a meseriei de trainer este că fiind o fire deschisă învăț de la cei pe care îi am în sală în calitate de cursanți, chiar dacă aceștia sunt adesea doar niște școlari și consider acest lucru un mare câștig pentru mine însămi. Din acest motiv probabil că mă voi întoarce la sală întotdeauna cu plăcere indiferent de statutul și stadiul în care se va afla cariera mea.
email: dana.droj@extreme-training.ro
Pe scurt despre Dana Droj
Dana are 3 lucrări de specialitate publicate în calitate de autor sau coautor
Dana are peste 10 ani experiență în livrarea de cursuri
50 de planuri personalizate de alimentație elaborate și implementate pentru diferite categorii de persoane
Dana are livrate peste 1000 de ore de training
Experiență Dana Droj
- Trainer Extreme Training
- Trainer / Consultant / Asociat la MONDO CONSULTANTA
- Manager de proiect la ASOCIAȚIA EUROPEANĂ PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂ
- Consultant în nutriție și stil de viață sănătos / Asociat la ARTIMEX HEALTH&NUTRITION
Educație și formări
- Licențiat în Ingineria alimentelor specializarea Tehnologia și Controlul calității produselor alimentare
- Certificare Formator
- Certificare Manager proiect
- Cerificare Manager în activitatea de turism
- Master în Științele Nutriției
Cred despre mine că sunt bună ca trainer pentru că susțin training-uri pe tematici care-mi plac, pentru care mă pregătesc intens, pentru care am expertiza tehnică și experiența practica și în care cred cu adevărat.
Informații Administrative Curs Nutritie
Mai jos, veți găsi informații despre: program, locul desfășurării, ce include taxa de participare, înscrieri, plăți, facturare, modalități de plată și discounturi pentru cursul de nutriție organizat în București:
Program desfășurare
Program desfășurare curs Nutritie
Ce include taxa de participare
Ce include taxa de participare la curs Nutritie?
În taxa de participare sunt incluse toate materiale logistice necesare unei bune desfășurări a cursului de nutriție după cum urmează:
activitatea de training
fise de lucru/ chestionare
rechizite curs: mapă, pix, caiet
suport de curs
certificat nominal de participare
1 coffee break
O experiență plăcută și utilă
networking
Înscriere
Înscriere Curs Nutritie
Rezervarea de locuri la cursul de Nutriție se face alegând una din cele 3 modalități: online, telefonic sau pe email:
Înscriere Online
Online durează mai puțin, iar în acest fel datele pe care le introduceți sunt 100% corecte. Trebuie doar să apăsați butonul “Înscrie-te acum” din această pagină și urmăriți instrucțiunile.
Înscriere Telefonică
În cazul în care aveți nelămuriri pe parcursul rezervării online a locului sau doriți să efectuați o înscriere telefonică sunați la 0314252534 sau 0726005555 – Roxana Cozma
Înscriere pe email
Înscrierea la acest curs se poate face și dacă ne trimiteți un email la info@traininguri.ro în care să ne furnizați următoarele informații: 1. cursul dorit, 2. orașul desfășurării, 3. datele de facturare, 4. numele complet al participantului/participanților, inclusiv adresă, email, telefon si CNP ( necesare pentru emiterea certificatului de participare)
Discounturi
Discounturi Curs
Atunci când vine vorba de educație și instruire, o putem încadra la costuri. Așa și este, reprezintă un cost în momentul plății. Un curs bun este acela care aduce beneficii pentru totdeauna. Practic, plătești o dată, fie că ești persoană fizică sau juridică și vei beneficia pentru totdeauna de avantajele participării la curs Nutritie. Mai mult, cursurile nu sunt doar o modalitate generatoare de beneficii, ci ele pot reprezenta calea cea mai ușoară și cea mai scurtă prin care poți economisi bani, investind pe termen lung.
Pentru a face și mai accesibil cursul, vă stau la dispoziție și o serie de discount-uri:
- Discount volum: dacă înscrii două sau mai multe persoane, primești discount suplimentar de 100 de lei pentru fiecare persoană înscrisă.
- Discountul legat de momentul înscrierii. Cu cât vă veți înscrie mai repede, cu atât veți avea o taxă mai accesibilă.
Plata și facturare
Facturare și modalități de plată
Această formulă online de înscriere are avantajul că vă transmite automat factura proformă pe e-mail. Întrucât factura este generată în mod automat, este posibil ca unele servere să considere e-mailul primit de la noi un SPAM. Așadar, vă rugăm să verificați și folderul numit Bulk sau Spam în cazul în care nu găsiți factura proformă în Inbox.
Printaţi apoi factura primită (fie folosind opțiunea print a browserului dumneavoastră, fie dați copy/paste într-un document Word).
Variantele de plată sunt următoarele:
Varianta 1 - mergeți la banca
Varianta 1- Puteți achita factura proformă primită la orice sucursală BCR din București sau din țară. (vă atenționăm că trebuie să aveți la dumneavoastră buletinul și o copie tipărită a facturii proforme)
Varianta 2 - numerar sau card la sediul nostru
Puteți achita cu cardul sau numerar la sediul Extreme Training (Str. Dr. Ernest Juvara nr. 18, et. 1, București, sector 6).
Varianta 3 - ordin de plată sau internet banking
Taxa de participare se poate achita și prin ordin de plată sau internet banking fie că sunteți persoană fizică, fie că sunteți persoană juridică.
În factura proformă primită pe e-mail veți avea toate datele și instrucțiunile de plată, indiferent cum alegeți să faceți plata, fie că sunteți persoană fizică, fie că sunteți persoană juridică, inclusiv numele cursurilor alese și perioadele de desfășurare.
Factura se poate achita și în două rate (prima jumătate-în termen de 7 zile de la emiterea facturii proforme, iar cealaltă jumătate-cu cel târziu 7 zile înainte de începerea trainingului). Posesorii de Card AVANTAJ pot plăti cursul în 10 rate la Sediul Extreme Training, dobânda fiind 0%. Important: trebuie să vă încadrați în termenul de plată până la care este valabilă reducerea!
De regulă, factura fiscală o primiți pe e-mail după efectuarea plății. Conform legii factura fiscală primită online are valoare legală. La cererea dumneavoastră, factura fiscală în original vă poate fi expediată prin poștă sau o puteți ridica de la sediul Extreme Training.
Vrei să venim în compania ta?
Indiferent de mărimea companiei, Extreme Training oferă soluții complete și customizate în următoarele domenii principale: Management, Vânzări, Eficientizare și Well Being .
Cursul de Nutriție sau un alt curs similar poate fi organizat în compania ta și poate fi adaptat nevoilor companiei atunci când numărul de persoane este minim 6.
Pentru informații suplimentare trimiteți un email la adresa corporate@traininguri.ro sau sunați la telefon 0737 499 499 / 0314252534
Alte cursuri similare care te-ar putea interesa