tehnici feng shui pentru sanatate

8 Reguli Feng Shui pentru o sanatate de fier

tehnici feng shuiVrei să ai o sănătate de fier? Vezi regulile feng shui pentru sanatate

Află din acest articol care sunt simbolurile feng shui pentru sanatate. Prin intermediul acestui articol îţi fac o invitație inedită în lumea Feng Shui, dincolo de simbolistica puternică despre care ai auzit în alte multe surse privind această temă. Vei observa că nu voi abandona de tot simbolurile Feng Shui, ba din contră, te voi învăța pe care și cum să le folosiți corect, pentru că acestea au o importanță enormă atunci când le investim cu o conotație pozitivă. Dar, ca să înțelegi semnificația lor, te invit să analizezi spațiul în care locuieşti în termenii energiei acestor simboluri.

Astăzi o să mă opresc la sănătate. Poate în alt context aș fi început să-ţi povestesc mai întâi despre simbolurile Feng Shui pentru prosperitate financiară, dar pentru că ne dăm seama de cât de importantă este sănătatea doar atunci când o pierdem, vreau să facem o prioritate din aceasta pentru a ne putea bucura de abundența banilor pe care îi facem, abundență pe care o vom amplifica cu ajutorul simbolurilor despre care vom povesti într-un alt articol și să îți vorbesc despre feng shui pentru sănătate.

Maestra mea de Feng Shui, Lillian Too, spune că Chi-ul exterior ne face mediul sănătos, iar Chi-ul interior ne face pe noi sănătoşi, de aceea este important să avem grijă de ambele tipuri de Chi. În tradiţia chineză se spune că a avea prosperitate şi bogăţie, fără a fi sănătos reprezintă un eșec. Mai mult decât atât, acest lucru înseamnă a avea bogății de care nu poți să te bucuri.
După ai remarcat, longevitatea este una dintre aspirațiile principale ale chinezilor. Drept urmare, există mai multe remedii feng shui pentru sănătate decât pentru oricare altă aspirație (bogăție, dragoste, faimă etc.). Chinezii au făcut din longevitate un scop major al vieții lor. Ce-ar fi să facem şi noi la fel?

Regula #1 – Amenajează-ți un dormitor Feng Shui

Un loc important de care trebuie să avem grijă pentru a ne bucura de abundența sănătății , este dormitorul. Acest spațiu trebuie tratat cu mare grijă și atenție și, decât să-l încărcăm cu multe obiecte care aduc și alte energii decât cea benefică, mai bine nu amplasăm nimic (pe principiul less is more). Deși dormitorul este locul în care ne odihnim și trebuie să fie încărcat de energie Yin, într-un dormitor sănătos trebuie să se simtă prezența energiei Yang. Ce poate fi mai benefic și mai energizant decât o bună iluminare a încăperii? În acest sens, îţi recomand să amplasezi mai multe lumini mici, dar intense de culoare roșie. Această culoare are un efect Yang puternic, dar nu atât de mare încât să poată cauza probleme de sănătate. Acesta este unul dintre feng shui pentru sanatate.

Regula # 2 – Află direcția favorabilă pentru sănătate ta conform numărului KUA personal

Așa cum ţi-am povestit în primele articole, fiecărui sector al spațiului în care locuim îi corespunde un anumit tip de noroc. La cursurile mele de Feng Shui te voi învăța cum să-ţi calculezi numărul Kua personal și, în funcție de acesta să-ţi determini direcțiile favorabile, astfel încât să beneficiezi maxim de energia oferită de către acestea. Prin urmare, în funcție de numărul Kua personal, fiecare dintre noi are o direcție care îi favorizează sănătatea. În cărțile de specialitate veți întâlni termenul Tien-yi care corespunde in feng shui pentru sanatate. Pentru a te bucura de o sănătate de fier, fă tot posibilul ca dormitorul dumneavoastră să fie amplasat în sectorul Tien-yi. Dacă acest lucru nu este posibil, dormi cu capul îndreptat către o direcție Tien Yi. O alternativă la cele două variante este ca ușa dormitorului să dea către o direcție Tien-yi. Nu este obligatoriu ca dormitorul să îndeplinească toate cele trei condiții, ci măcar una dintre ele.

Regula #3 – Broasca Țestoasă, simbol feng shui pentru sanatate și prosperitate

Broasca țestoasă este un simbol puternic pentru sanatate, însemnând longevitate, prin urmare, acest remediu Feng Shui este recomandat să fie prezent și în dormitor. Tăblia patului trebuie să fie rotunjită și proeminentă precum carapacea țestoasei, acesta fiind cel mai favorabil tip de tăblie, oferind protecție în timpul somnului împotriva bolilor și a energiilor dăunătoare.

Regula #4 – Wu Lou pentru o sănătate de fier – feng shui pentru sanatate

Un alt simbol al sănătății este renumitul dovlecel chinezesc sau Wu Lou. Conform tradiției chineze, acesta reunește cerul și pământul și este un puternic activator al energiilor care sporesc sănătatea.
Pentru că am promis că în acest articol vom vorbi doar despre sănătate, voi reveni într-un articol viitor cu tips-uri pentru un dormitor Feng Shui. Atunci îți voi povesti și despre renumita dilemă privind oglinda din dormitor, dar și despre multe alte lucruri interesante privind activarea energiilor benefice din această cameră. Revenind la Wu Lou, acesta poate fi găsit foarte ușor în magazinele cu simboluri Feng Shui și are un apect plăcut ochiului, confecționat din lemn sau din metal, astfel încât, conform recomandărilor, poate fi amplasat foarte bine pe noptiere, de o parte și de alta a patului din dormitor. Totodată, Wu Lou este și un puternic remediu împotriva energiilor negative, prin urmare, puteți să-l amplasați cu încredere în spațiul dumneavoastră intim.

Regula #5 – Piersica pentru amplificarea sănătății

În China, piersica este un alt simbol important al sănătății și longevității, prin urmare aceasta este prezentă adesea pe obiecte ceramice, în picturi, sculpturi etc. Prezența în casă a acestui simbol Feng Shui îi protejează pe membrii familiei de boli și afecțiuni și crează energia necesară amplificării sănătății. De asemenea, pentru a fi sănătoși, mănâncă multe piersici.

Regula #6 – Bambusul aduce energia benefică a celor 5 elemente Feng Shui

Unul dintre cele mai populare simboluri Feng Shui pentru sănătate este bambusul. Am întâlnit multe persoane cărora le-am împărtășit despre pasiunea mea pentru Feng Shui și care mi-au spus că au în casă sau la birou unul sau mai mulți bambuși. Unele dintre aceste persoane nici nu cunoșteau semnificația acestui simbol, dar pentru că au auzit despre beneficiile prezenței bambusului în spațiul lor au recurs la amplasarea acestuia. Și bine au făcut! Se spune că bambusul este benefic datorită prezenței în compoziția lui a celor 5 elemente Feng Shui. Este o plantă pe care o poți găsi foarte ușor și tot atât de ușor o poți îngriji. Acest simbol Feng Shui este frumos drept cadou persoanelor dragi, chiar și acelor persoanei care sunt sceptice în privința acetei științe.

Regula #7 – Cocorul amplast în sectorul de Sud al locuinței

Un alt simbol Feng Shui al sănății și longevității este cocorul. Amplasat în sectorul de Sud al casei – de fapt sectorul sudic al casei este și sectorul care corespunde sănătății – acest simbol al sănătății contribuie la sporirea acesteia pentru toți membrii familiei.

Regula #8 – Ai grijă de grădină și de curte pentru o sănătate psihică bună

Așa cum interiorul casei este important pentru generarea și păstrarea unei energii benefice, exteriorul casei are o importanță la fel de mare.
Proprietarii unei case cu o grădină imensă pe laterale și în față, dar fără spațiu în spate, vor lupta pentru sprijin, din cauza lipsei energiei Țestoasei. Remediază această lipsă prin amplasarea plantarea unui copac care se va transforma în timp într-unul solid sau construiește un gard puternic în spatele casei care amplifică energia Țestoasei, respectiv amplificând sănătatea. Drept simbol sau remediu Feng Shui de urgență, amplasează în spatele casei statuieta unei Țestoase.
În schimb, lipsa curții în față, te poate lipsi de vitalitate, energie și inspirație din cauza lipsei energiei Phoenix. Acest lucru se poate remedia prin plantarea florilor în fața ușii sau prin aplasarea de ghivece cu flori.

Te invit să aplici cu încredere regulile de mai sus și sper să-ți atragi în cel mai scurt timp energiile benefice pentru a te bucura de o sănătate excelentă, iar în articolul viitor vom povesti cu drag despre amenajarea unui dormitor cât mai favorabil din punct de vedere Feng Shui.

Articol scris de Victoria Bulai, trainer curs Feng Shui București, Feng Shui Iași, curs formator Iași.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *