Ce ar face Marius Ghenea daca ar avea doar 1000 euro să pornească o afacere? Ce pași ar urma? Marius Ghenea, antreprenorul numărul 1 al României, a acceptat provocarea de a răspunde unor întrebări pe care și le pun majoritatea antreprenorilor la început de drum. Aceste episoade sunt utile din două perspective:
- În primul rând, Marius Ghenea oferă conținut și soluții concrete și clare
- În al doilea rând, ca poziționare mentală, poți vedea cum gândește la nivel de profunzime un antreprenor de succes. Uneori cea mai simplă cale de a atinge un obiectiv este să te uiți la persoanele care au reușit deja și să vezi ce valori, convingeri sau strategii folosesc. Apoi le integrezi în viața ta pe cele care funcționează și le schimbi pe cele care nu funcționează.
În Episodul 1, pe care îl poți viziona mai jos(Cum depășești blocajul lipsei banilor în demararea unei afaceri?), vei găsi răspunsuri punctuale la întrebări precum:
- Ce fac dacă vreau să pornesc o afacere dar nu am bani?
- Ce pași trebuie să urmez? (sunt 6 pași)
- Nimeni nu investește sume uriașe în startup-uri! Cum depășim acest blocaj?
- Ce ar face Marius Ghenea dacă ar avea doar 1000 de euro să pornească o afacere? Ce pași ar urma?
Te anunțăm că Seria Antreprenor Câștigător va cuprinde 5 episoade:
- Episodul 1 – Cum depășești blocajul lipsei banilor în pornirea unei afaceri? (26 Ianuarie)
- Episodul 2 – Greșeli de care să te ferești la start! (29 ianuarie 2014)
- Episodul 3 – Din culisele minții unui Business Angel. (4 februarie)
- Episodul 4 – Cum îți gândești și dezvolți afacerea astfel încât să mai exiști în 2020? (7 Februarie)
- Episodul 5 – Antreprenoriat: de la teorie la practică
[uidialog type=”info”]Cartea lui Marius Ghenea despre Antreprenoriat o poţi achiziţiona de aici:
[uibutton url=”http://www.libris.ro/antreprenoriat-marius-ghenea-UJU973-127-516-1–p369366.html?afid=rujoiu” type=”info”] Marius Ghenea – Antreprenoriat [/uibutton][/uidialog]
Va recomandăm de asemenea să vizitați si Blogul lui Marius Ghenea prin click aici
Da, este adevarat ca in domeniul serviciilor poti incepe o afacere cu bani putini, dar nu o poti dezvolta, fara cunostinte temeinice de management, marketing, vanzari, etc., dar si abilitati de antreprenor (viziune, planificare, implementare, etc.). Nu se compara statutul de angajat, care trebuie sa faca doar ce are trecut in fisa postului, pentru a incasa salariul lunar, cu cel de antreprenor care trebuie sa asigure venituri lunare suficiente pentru acoperirea cheltuielilor si a marjei de profit. De aceea, 95% din populatia activa a lumii „civilizate”, lucreaza pentru acei 5% care au curajul, disciplina si inteligenta necesara dezvoltarii unor afaceri de succes. Conform unei statistici recente, doar 5% din populatia SUA detine peste 1 mil. de dolari. Intra la cei 95% si micii intreprinzatori care lucreaza pe cont propriu sau lucreaza din greu in afacerea lor, chiar daca au angajati. O afacere adevarata este aceea care poate functiona fara proprietar. In concluzie, sfaturile lui Marius Ghenea sunt bine venite, pentru ca vorbeste din propria experienta si nu emite teorii abstracte. Antreprenoriatul nu este pentru oricine, ci doar pentru cei care au toate calitatile de care am vorbit mai sus.
Foarte frumos spus. Felicitari, domnul Plesoiu!
Multumesc pentru apreciere! Felicitari si voua pentru initiativa acestor interviuri, deosebit de utile si mobilizatoare pentru noi, aspirantii la statutul de antreprenori. Cred cu toata fiinta, ca antreprenorii romani sunt singura sansa de iesire a Romaniei din criza economica, sociala si morala in care ne-au aruncat politicienii si clientela politica formata din pseudo-afaceristi lipiti precum capusile de bugetul statului. Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si cetatenii sai onesti!