Caută
Close this search box.

Videointerviu: Andrei Pascale si Raluca Vasile despre creativitatea ludica

Andrei Pascale și Raluca Vasile, cofondatori ai Conceptar, au răspuns invitației noastre de a ne acorda un interviu despre experiența avută în start-up. Cei doi ne-au povestit cât de important este să faci ceea ce îți place și ne-au sfătuit că dacă ai un vis, trebuie să îl duci până la capăt așa cum vrei tu!

După cum spun, Conceptar este o pasiune care a apărut din lucrurile care îi entuziasmează și îi motivează, reușind printr-un experiment să aducă oamenilor un atelier care să inoveze, să stimuleze, să provoace. Inovația este cheia în antreprenoriat, inovație nu doar față de concurență, ci și față de tine în trecut. Antreprenoriatul este definit de ei ca o joacă serioasă.

Ideea de a deveni antreprenori a venit de la dorința de a face lucrurile așa cum le văd ei, fără compromisuri, de a pune în practică toate acele idei care îi determinau să muncească și să crească. Au dorit să depășească limitele, în special pe cele autoimpuse, căutând libertatea ideilor și libertatea de mișcare în carieră.

Implementarea afacerii a durat câteva luni, perioadă în care au muncit pentru crearea identității și viziunii, stabilirea scopului pentru care există pe piață și beneficiul pe care această pasiune comună a lor în aduce potențialilor clienți. Resursele investite au fost în special cele de timp, antreprenoriatul însemnând renunțarea la timpul privat pentru creșterea și dezvoltarea afacerii.

În ceea ce privește pașii deschiderii afacerii, ei vorbesc despre descoperirea pasiunii care stă la baza afacerii, crearea identității, asigurarea vizibilității și testarea ideii pentru a te asigura că ceea ce vrei și îți place va fi apoi gustat și de potențialii clienți.

Andrei și Raluca nu cred în rețete, de aceea îi sfătuiesc pe viitori antreprenori să își urmeze visul până la capăt, să facă lucrurile așa cum vor, nu să urmeze un model de afaceri care a funcționat pentru alții. Dacă ai curajul să faci ceva, atunci fă-o până la capăt, așa cum o simți tu.

Cea mai simplă idee poate schimba totul, astfel încât Andrei și Raluca îi sfătuiesc pe viitorii antreprenori să aibă încredere în ei. Antreprenorul ideal ar trebui să fie adaptabil, perseverent, curajos și să știe cât să investească și cât să primească înapoi. Sfatul lor este simplu: Urmează-ți visul!

Pentru tot interviul vedeţi video!

______________________________________________________________________________________

Interviul este activitate din cadrul proiectului „Tineri Antreprenori de Succes”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 3 – „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul Major de Intervenție 3.1 – „Promovarea culturii antreprenoriale” Proiectul este coordonat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, având ca parteneri Federația „Junior Chamber International România”, SC Extreme Training SRL si Uniunea Națională a Tuturor Studenților din România.

Obiectivul  proiectul vizează stimularea inițierii de afaceri pentru 3000 de studenți sau absolvenți de studii superioare, care doresc să desfășoare o activitate independentă. În acest sens, în fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale țării vor fi înființate centre de informare antreprenorială cu privire la mediul de afaceri, la oportunitățile de inițiere/ dezvoltare a afacerilor precum și la legislația relevantă.

În scopul îmbunătățirii competențelor și abilităților antreprenoriale,  800 de tineri vor participa la cursuri de formare antreprenorială – nivel de bază, iar 320 – la cursuri de nivel avansat, aceștia urmând a elabora planuri de afaceri complete, planuri dintre care 40 vor primi sprijin în vederea concretizării.

Prin creșterea potențialului antreprenorial al grupului țintă, proiectul contribuie la creșterea ocupabilității, competitivității și mobilității forței de muncă. Sprijinul acordat demarării activităților independente și ocupării pe cont propriu dezvoltă autonomia, flexibilitatea și spiritul de inițiativă ale tinerilor. De asemenea, susținerea dezvoltării afacerilor este generatoare de noi locuri de muncă pentru tineri, contribuind la creșterea nivelului de ocupare la nivel national și la favorizarea creării unei piețe a muncii flexibilă și inclusivă.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeşte în oameni!

6 ebookuri extreme training

Descarcă gratuit 6 ebookuri in format PDF

Unde îți trimitem ebookurile?

Ce e-bookuri primesti?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Extreme Training prin click aici!